Lugols jod

Jean Lugol, en fransk læge, var interesseret i stoffer der kunne behandle infektioner. I 1829 skabte Dr. Lugol sin jod som en blanding 2:1 af KI (børnejod) og I (brun jod). Her er K  kalium og I  iod. Apotekerjod til desinfektion er ofte Lugols jod med sprit.
Alle celler i kroppen har brug for jod af en af de to former og kirtlerne mest. Kirtler over brysthøjde har generelt brug for KI. Mange mindre kirtler kan bruge begge former.

 Engelsk Version
Tekst, der er rødlig som ovenstående, dækker over et link!

Opdateret 15 maj 2018

Jod findes i hver eneste af vores krops hundrede billioner celler. Uden passende jod niveauer er livet umuligt. Jod er et universelt næringsstof, der bringer sundhed på mange niveauer.

I 1930’erne begyndte man at tilsætte jod til salt for at forebygge struma, der især fandtes i de jod-fattige og regnrige nordvestlige områder af USA.
Dr. Guy Abraham, en af verdens førende jodforskere, har vist, at det nødvendige daglige indtag af jod for at have nok til hele kroppen, er mindst 13 mg om dagen. Dette svarer til det japanske indtag på 13,8 mg jod/dag stammende hovedsagelig fra havplanter.
Skjoldbruskirtlen kræver 6 mg jod/dag og kvinders bryster ca. 5 mg jod/dag.
I dag vurderes at 72% af alle har jodmangel og af vegetarer hele 80 %.
Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har erkendt, at jodmangel er verdens største enkeltårsag til forebyggelig mental retardation.
Anbefalet Daglig Tilskud (ADT) af jod på 0,150 mg/dag er alt for lille til at give optimalt helbred.

Historisk, så tidligt som i 1911, kunne folk tage mellem 300 – 900 mg  jod dagligt uden problemer.
Et teoretisk studium af Wolff-Chaikoff 1948 gik ud på at “for meget jod” kunne give for lavt stofskifte ligesom for lidt jod. Ældre historiske observationer modbeviste klart dette. Alligevel præger den skabte  “jod frygt” selv i dag sundhedssektoren og medierne.
Brownstein skriver: Medicinsk “jod frygt” kan have forårsaget mere menneskelig elendighed og død end begge verdenskrige kombineret ved at forhindre meningsfuld klinisk forskning i den daglige mængde jod, der er nødvendigt for optimal fysisk og psykisk sundhed.

Tilstrækkeligt jod

Dr. Cousen har her beskrevet et vigtigt nyere jodstudium og også givet en oversigt over fordele ved at have tilstrækkeligt jod:
Oversigten viser samtidig problemer, der kan forekomme ved jodmangel.
Her er et uddrag.

1)  Jod hjælper med at syntetisere skjoldbruskkirtelhormoner og forhindrer både for højt og for lavt stofskifte.

2)  Jodtilskud reverserer både for højt og for lavt stofskifte .

3)  Jod understøtter naturlig celledød (apoptosis).

Celler der ikke kan repareres skal naturligvis fjernes. Dette er på længere sigt livsvigtigt.

4)  Jod aktiverer hormonreceptorer og hjælper med at forhindre visse former for kræft.

5)  Jod beskytter ATP-funktionen og forbedrer ATP-produktion (ATP er kroppens energi molekyle).

6)  Jod forhindrer fibrocystisk brystsygdom.

7)  Jod (>50 mg/dag) reducerer insulinbehov hos diabetikere.

8)  Jod hjælper med at støtte proteinsyntesen.

    Thyroidhormoner er livsvigtige, da de aktiverer centrale biokemiske reaktioner, herunder proteinsyntese, enzymatiske aktiviteter og udvikling af hjerne, hjerte, muskler, hypofyse og nyrer. Disse processer er særlig intense hos et foster.

10)  Jod ødelægger patogener, candida, svampe, parasitter og malaria uden at risikere resistens.

11)  Jod understøtter immunfunktionen.

12)  Jod fjerner tungmetaller og giftige halogener fra kroppen (herunder radioaktive I-131).

Ingen er nogensinde død på grund af jod overdosis eller allergisk reaktion

13)  Jod regulerer østrogenproduktion i æggestokkene.

14)  Jod reducerer slimhinde betændelse.

15)  Jod er en stærkere antioxidant end C- og E-vitamin.

16)  Jod gør os klogere.

    Bleichrodt foretog i 1994 en meta-analyse af 17 studier, der viser tilstrækkelig jod øger IQ med 13,5 point hos børn.

17)  Jod forhindrer hjertesygdomme.

18)  Jod er nødvendigt med brug af trådløse telefoner, mobiltelefoner og nu smart-målere for at forhindre hypothyroidisme (for lavt stofskifte).

19)  Jod understøtter graviditet (da fosteret gennemgår mere apoptose end noget andet udviklingsstadium).

20)  Forskellige dosesniveauer af jod kan bruges til at vende visse sygdomme.

     Små doser – cretinisme og goiter, doser af mellemstørrelse – cancer, fibrocystisk brystsygdom og Alzheimers og mega-doser – syfilis, hudlæsioner og kroniske lunge sygdomme.

21)  Højdoser af jod udvendig kan anvendes til liggesår, inflammatorisk og traumatisk smerte og genopbygning af hårvækst. 

22)  Jod hjælper med at mindske vævslid, cheloidformationer og Dupuytren og Peyronies kontrakturer, som er hyper-scarring betingelser.

23)  Jod støtter det 5’te chakra.

 

Det lader til at elektrisk overfølsomhed (ES) muligvis kan dæmpes eller endda kureres med jod. Her er to links.
Chris
EMF
EMF udvidet version
Der er håb om, at en jod interesseret gruppe i Jylland vil efterprøve dette.

Jodmangel

Ved jodmangel kan man miste mange af ovennævnte positive aspekter .
Her skal blot nævnes nogle få af de næsten utallige problemer, der kan optræde ved jodmangel.

Udbredt jodmangel forårsager
1)  typisk 1-10% kretinisme i den generelle befolkning

2)  typisk 5-30% hjernebeskadigelse i den generelle befolkning

3)  typisk 30-70% energitab i den generelle befolkning

Jodmangel kan være medvirkende til
4)  for lavt stofskifte, med symptomer som f. eks. skøre negle,  kolde hænder og fødder, manglende koncentrationsevne, ufrugtbarhed, forstoppelse, depression, tør hud, forhøjet kolesterol, højt blodtryk, hævede øjenlåg eller øjne, træthed, hårtab, hæshed, irritabilitet, menstruelle uregelmæssigheder, muskelkramper, svage muskler, nervøsitet, dårlig hukommelse, langsommere hjerteslag, smerte i halsen, væsentlig vægtforøgelse, demens.

5)  struma

6)  knuder i skjoldbruskkirtlen

7)  cystdannelse f.eks. i brysterne

8)  svag mavesyre

Jod anvendes af parietal cellerne i maven, for at koncentrere den klor, som er nødvendigt for at fremstille mavesyren, saltsyre.

9)  at vitamin B12 vanskeligt optages.

10)  at kalk vanskeligt optages.

Jodindtagelse

Facebook gruppen iodine4health har Dr. Brownstein’s bog som reference.
Gruppen kan være arkiveret med mellemrum indtil Stephanie Buist (administratoren) får mere tid.
Der kan dog læses. Søgning anbefales i feltet øverst tv., prøv f.eks goiter.
Gruppen er en lukket gruppe, så søg om medlemskab allerede nu.
Her kan findes en vejledning ” Guide to Supplementing 2015 – Buist.pdf ” i fil sektionen.
For at skåne slimhinderne skal Lugols jod integreres i mad eller drikke, f.eks. brød, kartofler, juice, vand, etc.  Jod giver energi, som normalt er ønskværdig om dagen.
Jod-lægerne omkring dr. Brownstein og dr. Flechas mener at en vedligeholdelses dosis ligger på mindst. 25 mg/dag eller ca. 4 dråber á 6 mg. Dette er ogå det almideligste i ovennævnte gruppe.
Selen indgår i skjoldbruskkirtlens kemi, så det er klogt at være dækket ind med 100 mcg, dog 200 mcg, hvis man tager jod over 28 mg/dag eller er syg eller forurenet af tungmetaller/pesticider/insecticider (f.eks. efter fjernelse af en amagamfyldning). Kroppen gemmer selen, så man kan indtage svingende mængder, og man kan også få formeget. Brownstein skriver i kapitel 7 om selen. Dette skema viser hvad vegetarkost giver.
En selvstyrende knude (hot nodule) i skjoldbruskkirtlen skal fjernes før jod-tilskud må indtages. Kun 5% af alle knuder er selvstyrende.

Nogle bemærkninger om jod

Dr. Flechas udtaler:  De fleste over 60 år er blevet udtømt for jod på grund af manglen af jod i kosten. Denne særlige gruppe af individer er også den gruppe med den højeste forekomst af skjoldbruskkirtel-knuder og struma. [Også hævet prostata (BPH)]. Det er også af interesse, at 25% af befolkningen i denne aldersgruppe bliver senile som følge af lav skjoldbruskkirtel aktivitet (hypothyroidisme). Jodtilskud kan afhjælpe disse jod-relaterede problemer, men jodtestning og skjoldbruskkirtel-undersøgelser mm. skal udføres før jod suppleres.

Dr. Brownstein har skrevet en meget kendt bog: Iodine Why You Need It – Why You Cant Live Without It. Her skriver han:
Det giftige grundstof brom, er en del af halogenfamilien kan ikke kun konkurrere og binde til jodreceptorerne i kroppen, det kan også skade NIS og blokere målcellernes evne til at absorbere jod. På grund af vores stigende eksponering overfor giftige halogener (dvs. brom og fluor), såvel som perchlorat, thiocyanat osv. er vores behov for iod faktisk steget.

Det almindelige billige bordsalt er behandlet, så de oprindelige gavnlige mikrostoffer er væk og tilsat unaturlige additiver, som kan indbefatte giftige kaliumiodid-, fluor- og aluminiumderivater. Er jod tilsat drejer det sig om 0,01 mg per g, hvilket var nok til at forhindre mange strumaer, fordi skjoldbruskkirtlen tager mest af jodet i det passerende blod (1 liter per 17 min.). Mængden af tilsat jod er dog uhyre lille i forhold til det aktuelle behov.

To videoer

Generelt om jod.  Dr Flechas: “Når du giver jod til en moder, der er gravid, vil barnet komme ud med en IQ 20-30 point højere”.
Dr. Brownstein: Japanske kvinder anslås at indtage mindst 12 mg jod pr. dag – næsten 100 gange ADT for jod i USA. Denne mængde jod har ikke resulteret i udbredt rapporter om problemer med japanske nyfødte babyer. Faktisk har japanske kvinder en meget lavere spædbørnsdødelighed sammenlignet med USA.

Intelligens, jod og sprøjtegifte.

Afsluttende eksempel

“Lugols opløsning er en jod-i-vand-opløsning, der har været anvendt medicinsk i 200 år.
En dråbe (6,5 mg) Lugols daglig i vand, appelsinsaft eller mælk vil gradvist eliminere den første fase af brystkræft, der er fibrocystiske brystknuder, og hindre dannelsen af nye knuder.
Joden vil også dræbe unormale celler, der flyder rundt i kroppen på fjernt fra den oprindelige knude. Selvfølgelig ser denne tilgang ud til at virke for prostatacancer, da prostatacancer ligner brystkræft i mange henseender. Faktisk vil det sandsynligvis hjælpe med de fleste kræftformer. Der kræves højere doser af jod til inflammatorisk brystkræft. Vi ved også, at store doser af intravenøs jod er uskadelige, hvilket gør at man kan fundere over, hvilken virkning dette ville have på kræft. ”                                                                                                             – Dr. David Derry

Køb af jod

Certificeret jod kan købes på Amazon eller ebay, f.eks. British-Pharmacopoeia
Læg mærke til om en pipette er inkluderet.

I Lugols 5% jod angives normalt kun indholdet af den brune jod. Medregnes den klare jod er det 15%, der jo lyder af mere.  Men 15% jod svarer oftest til Lugols 5%, og 7,5% jod til Lugols 2,5%.

Jodpletter

Jodpletter kan ofte fjernes med C-vitamin eller tand-blegemiddel.