Budwig

Opdateret 24 maj 2018. Siderne er informative  – ikke terapeutiske.

Under konstruktion

Dr. Johanne Budwig f. 30.09.1908 har i sit liv reddet ca. 2500 kræftpatienter (delvist opgjort at en finsk professor og hospitals læge, der også brugte hendes metode) i løbet af en 50 års periode indtil hendes død  09.06.2003. Hun havde over 90% succes, selv for terminale og håbløse kræftpatienter afvist af traditionel medicin. Hendes behandling er baseret på tilførsel af
_______________________ ilt til cellerne og energi til kroppen
ved bl. a. særlig kost, mild motion, dagslys, frisk luft udendørs, brug af ELDI olier (hørfrøolie kan bruges) til at fremme optagelse af lys-fotoner gennem huden. Olien bruges f.eks. også ved massage, omslag og i forbindelse med brusebad (Husk afsæbning af olien, der pletter tekstiler). En særlig brug er enema med ELDI- eller hørfrø-olie som en ernæringskilde. Vigtigt er det at pleje den naturlige livsrytme f. eks. angående søvn. Hun opfordrer patienten til selv at tage initiativ vedrørende sit liv og gøre, hvad der kan gøres, så længe det ikke betydeligt undertrykker den naturlige livsfunktion.  Det kan være kolde/varme afskylninger, sauna, homeopati, psykoterapi, etc. endda operation. Krop, sind og sjæl må tages op som en helhed. Budwig mål er at forandre kræftceller til normale celler – ikke at destruere dem.

I starten fik hun tilladelse til at behandle patienter på det hospital, hvor hun blev uddannet, men kun patienter, der havde timer eller dage tilbage, da lægerne havde opgivet dem. Senere oprettede hun sin egen klinik. Budwig fokuserede på kræfthelbredelse, men opdagede at patienter undervejs overvandt rigtig mange forskellige problemer. Hun har i en bog nævnt leddegigt (RA=Reumatoid Artritis) og blodprop i hjertet (hjerteinfarkt). Budwig opfatter diabetes 2 som i det væsentlige et fedt problem. På internettet kan findes mange rapporter (på engelsk) om hendes metodes virkning på f. eks. kolesterol, diabetes, astma, blodtryk, etc.
En årsag til de mange positive virkninger er at ordentligt fungerende cellemembraner virker bredt og specielt på alle organer.
Slimhinder i, f. eks. mundslimhinder, lunger, mavesæk, tarme, hjertesæk, bughinde, og vagina, og endvidere lymfesystemet og nyrerne vil fungere bedre f. eks. med slimafsondring ofte i løbet af et 2-3 dage eller endda timer.
Hvis man undgår dårlige fedtstoffer, specielt varmebehandlede fedtstoffer, vil det hjælpe kroppens kirtler med at vende tilbage til den naturlige sekretion.
I kombinationen omega3-protein kan lys optages og videreudsendes, hvorved den rødlige del af solens stråler kan trænge dybt ind i legemet og tilføre energi der.

Undgå kræft

Indtag Omega3creme  (se nedenfor) for at sikre at cellemembranerne indeholder den nødvendige mængde omega3.
Budwig siger det så stærkt: Af olier brug kun hørfrøolie [NB. husk max. 42 grader C]. Det er selvfølgelig en overivelse, da kokosolie indgår i elektronsmør.
Til stegning brug kun kokosolie.
Undgå helt eller i det mindste formindsk indtagelse af andre fedtstoffer.
Hold dig så vidt muligt til plantebaseret kost.
Tilbered din mad fra grunden og ud fra de bedste råvarer, når det er muligt.
Huden vil normalt optage alt den kommer i kontakt med af cremer, deodoranter, etc., så brug giftfri produkter.
Erstat amalgam med plastic.
Man kunne nævne mange andre forholdsregler.

Der er beretninger om at Omega3creme hjælper på forskellige problemer, f. eks. diabetes, kredsløbet, blodpropper, gigt, sekretion og kolesteroltal.
Noget af dette sker efter en forenklet fremgangsmåde ved dagligt at indtage 1-2 skefulde hørfrøolie grundigt sammenrørt med et eller andet syrnet mælkeprodukt.
Hvis man har kræft kræves normalt mere omfattende metoder.

Under eller før traditionel kræft behandling

Hvorfor ikke bruge Budwigs metode samtidig?

 

Ilt til cellerne

Ilt mangel i en celle giver kræft (Warburg 1931) og omvendt vil ilt tilførsel destruere eller helbrede en kræftcelle (Budwig metoden med hørfrøolie i 1950’erne). Budwig vidste at kræftsyge havde meget mindre omega3 i cellerne end raske, og hendes startpunkt var at tilføre omega3 (hørfrøolie) til cellemembranerne, så cellerne ( f.eks. røde blodlegemer og kræftceller) bedre kan optage ilt. Da olie ikke er vandopløselig kan olie alene ikke transporteres af blodet, men omega3 kombineret med svovlholdigt protein kan, da kombinationen er vandopløselig. Derfor optages blandingen allerede fra mavesækken af, og hvert protein molekyle bringer måske 20-40 omega3 molekyler med blodet til leveren og efter  eventuel omstrukturering videre til cellerne.  Herved kan cellemembraner udbedres overalt i kroppen med bedre stoftransport som resultat, og dermed også bedre ilttilførsel. Da forkerte fedtstoffer eller olier i cellemembranerne ødelægger deres funktion er det absolut nødvendigt at kosten indeholder de rigtige fedtstoffer eller olier.
NB: Det nytter ikke direkte at tilføre ilt til blodstrømmen, da cellerne skal kunne optage ilten. Heller ikke er det nok særskilt at indtage omega3, da olien skal kunne transporteres med blodet og udnyttes af cellemembranerne.

Her kommer noget man med det samme kan gå i gang med. Gå evt. gradvist tilværks. Haves fordøjelses problemer eller alvorlig sygdom se startfasen i Budwig diæten.

Budwig diætens grundbestanddele

er hendes Omega3creme (Milch-Quark-Leinöl-Creme), Omega3dressing, elektronsmør (Oleolux) og nymalede hørfrø. Da variation er meget vigtig f. eks. af ernæringsmæssige grunde, er dette grundlaget for hundredvis af opskrifter, hvor alle råvarer fortrinsvis er økologiske.
Det er vigtigt at undgå skadelige fedtstoffer og kemiske tilsætninger, og i stedet at holde sig tæt til naturen i udvælgelsen af råstoffer som f. eks. fedtstoffer, olier, frugter, grøntsager og korn.
[Morse: Ved sammensætning af et måltid undgå at indtage det let fordøjelige efter det tungere fordøjelige, da dette bliver sendt videre uden at være helt færdigbehandlet med luftudvikling  og måske ubehag som følge. Dette er også tilfældet, hvis protein og frugt blandes i større mængder. En frugt dessert er egentlig bedst at spise før et hoved måltid eller efter et par timer efter.]

Apparatur

En stavblender eller håndblender er næsten nødvendig til Omega3cremen, og en kaffekværn er praktisk til hørfrøene, som skal knuses. 

Hørfrø

Hørfrø virker positivt på meget mere end inflammation, immunsystemet, hjernefunktionen, hormon afhængig brystkræft, prostata kræft, knogleskørhed, kredsløbsproblemer og fertilitet. Udover omega3 indeholder frøene ekstremt mange lignaner (særlige plante estrogener) sammenlignet med andre frø. Lignanerne er fremragende til at balancere hormon niveauerne i legemet hos kvinder af alle aldre. F. eks. reduceres præmenstruelle syndromer ved estrogen formindskelse pga.konkurrence med lignanerne, og symptomer ved menopause reduceres ved at lignanerne i et vist omfang kan træde i stedet for estrogen. Hos mænd hjælpes balancen mellem testosterone og DHT. Hos kvinder, mænd og dyr kan lignanerene hjælpe til at reducere stress-hormonet cortisol.

Hørfrøene skal males groft for at virke. Da harskhed forårsages af luftens indvirkning skal hørfrøpulveret helst indtages inden ca. 10 min. eller også forsegles med Omega3cremen enten under denne eller blandes med denne, hvilket nok kræver fortynding. En ofte brugt mulighed er at indtage hørfrøpulveret i væske, som vand, te eller juice. [Budwig fandt på at forsegle hørfrøpulveret med honning under navnet Linomel, et nu nærmest utilgængeligt produkt.]

Omega3creme

Omega3cremen er en forbindelse af hytteost eller lignende, mælk og hørfrøolie. Vælg tre gange koncentrede produkter som quark eller hytteost med 12-14% protein og lavt fedtindhold (gerne<2%), uhomogeniseret mælk med fuldt fedtindhold, økologisk rå honning og økologisk koldpresset hørfrøolie (NB: Tåler højst 42 grader kortvarigt, og opbevares i køleskab).

Blandingen skal være særdeles god. Brug derfor en stavblender. Det kan være nødvendigt at hælde blenderbeholderen lidt i den første fase.

For morgenmåltidet laves Omega3cremen således ifølge Budwig-bogen “Das Fettsyndrom” 1959 (Mange engelske bøger og hjemmesider giver en fejlagtig anvisning uden mælk og honning som obligatorisk og først):
Først blendes med stavblender 2 spsk. mælk, 3 spsk. hørfrøolie og en tsk. honning. Dette giver en stabil emulsion. Så tilføres hytteost gradvist under blending indtil blandingen er ensartet (ca. 6 spsk.). Herefter kan man eventuelt fortynde med op til 2 spsk. mælk og forsøde yderligere med honning

Hvis Omega3creme også skal bruges til frokost i forbidelse med salat eller desert laves den på samme måde.

Skal cremen tilsættes krydderier, kan det først gøres på dette stadium med forsigtig omrøring.
Et måltid fås ved at kombinere cremen efter egen smag i en frugt udgave med f. eks årstidens bær, frugtstykker og evt. en lille smule nødder. Eller også i en udgave med rodfrugter og bladgrønt.
Omega3cremen virker regulerende på fordøjelsen – og endnu bedre med nymalede hørfrø – såvel ved forstoppelse som det modsatte.

Omega3dressing
Hertil omega3 dressing.

En passende mængde Omega3creme fortyndes en smule med f. eks. mælk.
Så tilsættes citronsaft, sennep, krydderurter (oregano, dild, persille etc.) og f.eks. Himalaya-salt – alt efter egen smag.
Ved supplering med f.eks. agurkestykker, en smule banan, o. l. kan en god kok få en glimrende salat dressing.
Ved at variere med forskellige urter og krydderier er nye overraskelser, der kan gøre retten særligt tiltalende, altid mulige.
Udover de mange salat arter, spinat og saurkraut, er revne grønsager værd at overveje, som f. eks. gulerødder, kål af en eller anden art og rodfrugter.

Se mere her


Elektronsmør

Elektronsmør har svovlholdige proteiner fra løgene, der kan kombinere med omega3, og indgår i stedet for smør o.l. i forskellige sammenhænge, på brød, som en ernæringsberigende oliering af kogte grøntsager etc. Man kan endda ved fremstillingen af produktet medtage f. eks. krydderurter som persille, dild, etc.

Ingredienser:
250 g  kokosolie
125 ml (=1/8 l)  hørfrøolie [opbevares i køleskab og må aldrig opvarmes over 42 grader].
1  middelstort løg
10 fed hvidløg

Tilberedning:
1.  Opvarm kokosolien til 100 grader Celcius, tilsæt det halverede løg og kog i 15 min.
2.  Tilsæt de groft delte hvidløg og kog i netop 3 min.
3.  Si løgene fra og vent til temperaturen falder under 40 grader, men uden at olien stivner – det sker ved 26 grader.
4.  Tilsæt hørfrøolien under omrøring.
Dette er elektronsmør, der opbevares i køleskab og kun tages frem i kortere tidsrum, selv om hørfrøoliens holdbarhed er forøget.

NB: Bruges i stedet 225 g kokosolie og 150 ml hørfrøolie er elektronsmørret mere smørbart, når det tages fra køleskabet. Smørret kan saltes, når det er en grødet masse.

Vidnesbyrd

Hvis du ønsker at se nogle videoer omkring Peter Køpke’s erfaringer, kan du med fordel klikke dig ind på tidslerne.dk. Her kan du finde 2 videoer med Peter Køpke’s erfaringer.
Links fra naturligmedicin.com : Caspar og  Susan

På Engelsk:
Vidnesbyrd vedrørende kræft, astma, diabetes, blodtryk, slidgigt og hjerteproblemer her: https://budwig-videos.com/
Video vidnesbyrd ved brug af blot råkost her.

Websteder om Budwig på andre sprog

Engelsk:
IOPDF inspireret af Lothar Hirneise, der havde mange samtaler med Budwig i hendes alderdom. Læs meget mere der.
Yahoo gruppe: https://beta.groups.yahoo.com/neo/groups/FlaxSeedOil2/info.

Tysk:
IOPDF
inspireret af Lothar Hirneise, der havde mange samtaler med Budwig i hendes alderdom. Den tyske udgave indeholder mere end den engelske.
http://www.budwig-stiftung.de

Facebook

Endelig skal fremhæves, at der er en facebook side på engelsk understøttet af en meget aktiv indisk læge, Dr. Verma, som er forfatter til en fremragende Budwig bog og en kollosal mængde støttemateriale bl. a. på YouTube.

Næste side, klik her: Budwig diæten.

Endvidere Budwigs kræftforskning.