Allan Cortzen header

B3vitamin

Tekst, der er blå, indikerer et link!  Alle sider er informative  – ikke terapeutiske.

Jeg har tænkt over dette i lang tid og har i løbet af det sidste år været overbevist om, at dette vitamin er så alsidigt, fordi det modererer eller frigør kroppen for den skadelige virkning af kronisk stress. Dette muliggør derfor, at  kroppen mere effektivt kan fortsætte sin rutinefunktion med at reparere sig selv.. 1995. (http://www.doctoryourself.com/hoffer_niacin.html)

B3-vitamin har såvel en mental som en fysisk virkning.
Det er nødvendig for hundredvis af reaktioner i kroppen, som igen er væsentlige energikilder til en myriade af cellulære funktioner. Derfor kan mangel på- eller tilskud af B3-vitamin have vidt forskellige individuelle virkninger. Dette kommer til udtryk i den lange liste af kliniske tilstande nedenfor.
Ifølge dr. Hoffer synes mennesket at være i en udviklingsfase, så på langt sigt B3-vitamin ikke mere kan dannes, men skal indtages med føden. Tendensen er stærkest i de individer, der er længst fremme i udviklingen. Der kan derfor være meget store forskelle i behovet. Aldring kan også have betydning. Ydermere vil stærk mangel  i længere tid kræve større mængder af vitaminet, og i de værste tilfælde er det nødvendigt med store B3-vitamin tilskud resten af livet.
Dr. Hoffer har set højt udviklede personer udvikle skizofreni, som han opdagede i de fleste tilfælde kunne elimineres med B3-vitamin tilskud. 
Det kan også være at en kostændring kan ændre en situation. Nogle eksempler af de mange på B3-vitamin-holdige fødevarer er: kylling, tunfisk, svampe, solsikkekerner, jordnødder, avocado, grønne ærter, ferskner, citrusfrugter.

I Hoffer, Foster, Saul – Niacin the real story, 2012, og Hoffer, Saul – Orthomolecular medicine for everyone 2008 nævnes, at B3-vitamin:
genopretter tarmenes gennemtrægelighed til normale niveauer,
forebygger eller behandler demens,
genopretter hukommelse meget effektivt,
øger opmærksomheden,
forøger energien,
mindsker behovet for søvn, 
reducerer udviklingen af åreforkalkning (aterosklerose) og nedsætter dødeligheden fra vaskulære ulykker. 

Fra NDTV:
1. Fordøjelsessystemet. Vitamin B3 er vigtigt for mange fordøjelseskanalen funktioner, som omfatter nedbrydning af fedtstoffer, kulhydrater og alkohol. Herved fremmes en sund appetit og glødende hud.
2. Forbedrer huden. Vitamin B3 hjælper med at beskytte huden mod solskader. Det bruges ofte i kosmetik og cremer til anti-aging. Det er kendt at vende solskader og misfarvning, der kan opstå på grund af aldring. Dette multi-tasking vitamin hjælper med at helbrede sår, styrker huden og stimulerer dens styrke til at bevare fugt.
3. Mental sundhed. Vitamin B3 bruges ofte til at behandle de fleste forstyrrelser som angst, depression og bipolaritet. Personer med depression mangler normalt vitamin B3. Desuden fører lave niveauer af neurotransmitter serotonin ofte til depression. Såvel B3-vitamin som serotonin dannes i kroppen ud fra aminosyren tryptophan. B3-vitamin supplement frigør noget tryptophan til syntese af serotonin, der bl. a. giver en følelse af velvære.


Om kliniske tilstande, der påvirkes af B3-vitamin:

(Hoffer, Foster, Saul – Niacin the real story, 2012, and Hoffer, Saul – Orthomolecular medicine for everyone 2008)
(For hver tilstand nedenfor er niacin og andre vitaminer vigtige)

 

Kolesterol-kontrol med niacin (B3-vitamin)

Artritis (gigt) behandlet efter Dr. Kaufman’s metode

Raynauds sygdom

Posttraumatisk stress (PTS)

Diabetes 1 forebyggelse

[Det kan være praktisk med Indkøb i USA for at få de store B3-vitamin tabletter med langsom frigørelse.]


ADHD,

Aldring,
Allergier,
Anspændthed, irritabilitet, utålmodighed,

Alkoholisme og andre afhængigheder,
Alzheimers sygdom,
Uberettiget angst og frygt,
Balanceproblemer,

Blodkarsygdomme,
Børns læring,
Detox,
Downs syndrom børn,
Epidermolysis Bullosa (EB),
Fedme,
Grå stær,

Hartnup sygdom,
Hovedpine og Migræne,
Hudproblemer, f.eks pellagra:
Pellagra hud stadier

Forringet hukommelse, distraktibilitet, mental tåge, vanskeligheder i forståelse,
Huntingtons sygdom,
Manglende initiativ,
Kolera og Diarré,
Kræft,

PHARMACEUTISK-MEDICINSK PSYKIATRI UDNYTTER SCHIZOFRENI
Sammenslutningen “American Psychiatric Association ….. har effektivt dræbt interessen for brugen af vitaminer til behandling af skizofreni, da de udstedte deres uansvarlige og fejlbehæftede rapport. APA har det store ansvar for at forhindre indførelsen af en behandling, som ville have reddet millioner af patienter fra hærgen af kronisk skizofreni. Ligesom APA blev engang fanget af psykoanalyse, er den nu fanget af beroligende midler. ‘
“Jeg fortæller patienter, at beroligende midler alene aldrig helbreder nogen, de reducerer kun symptomernes intensitet og gør livet lidt mere udholdeligt. De skaber en bedre opdragen, kronisk afhængig person. Kun ved orthomolekylær behandling kan de fleste schizofrene patienter håbe på at komme sig godt og blive og normalt uafhængig. “
-Abram Hoffer, M.D.

 

 

 

Mentale sygdomme (f. eks. bipolaritet, skizofreni, paranoia)

 

 

Multipel sklerose,
Nefritis,
Parkinsons sygdom,
Pemphigus,
Søvnløshed,
Trigeminal Neuralgi (ansigtsnerve smerter),
Træthed,
Virussygdomme.

Se også fra Mercola 2023 (på engelsk):
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/06/22/health-benefits-of-niacinamide.aspx?ui=abcce9ec6802781d4d2fb7f84a816904266f5a04fb590fa26948748adb3b9066&sd=20130903&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20230622&mid=DM1414924&rid=1835099692

 

 

c@ctz.dk