Allan Cortzen header

Linomel

Alle sider er informative  – ikke terapeutiske. Læs først Budwigsiden.

Fra Budwig – Das Fettsyndrom 1959, s. 73:
Den første patient, der blev overdraget til mig for at afprøve og realisere mine forskningsresultater i en lægeuddannelse var en 10 måneder gammel dreng.
Den lille dreng har allerede været i tre klinikker på grund af “ernæringsproblemer”. Ingen kunne hjælpe ham. Hovedet hang svagt og elendig til den ene side. Hele huden fra hoved til fod, arm, bryst og ryg af den lille patient blev dækket af såkaldt eksem. Der var næppe en sund huddel.
Forældrene var meget bekymrede for denne førstefødte.

Min første tanke: Quark og Linseed Oil ville hjælpe her. Men hvordan kunne jeg forvente denne lille, så labile mave at håndtere kvark og linolie? Efter lange overvejelser kom jeg til tanken om at blande meget frisk knust linfrø(=hørfrø) med noget honning. Jeg gav dette blandet med vand til babyen. Det var forbløffende at se, hvor ivrige efter denne lille 10 måneder gamle dreng spiste denne mad, selv om han konsekvent havde afvist al den mad, han tilbød på det tidspunkt.
Med stor grådighed sugede den lille spire dag for dag og måltid til måltid denne mad. Selvfølgelig tilføjede vi også frisk juice, bananer og lignende fødevarer. Inden for få dage blev huden helt klart klar, men ikke kun huden, faderen bekræftede, hvordan barnets øjne pludselig begyndte at stråle.
Den lille barn, der indtil da havde ligget svagt og elendigt i sin seng, kom hurtigt op og sukkede af  glæde. Inden for få uger var hele huden i orden, og ernæringsforstyrrelsen blevet rettet.
Denne hørfrø/honning blanding, Linomel, forblev en vigtig del af barnets kost.