Allan Cortzen header

PTS

Orthomolekylær behandling er ikke en hurtig lægemiddellignende kontrol af symptomer, men …. patienter får det godt i en grad, der ikke ses af terapeuter, der bruger beroligende medicin, og som tror at orthomolekylære terapeuter er tilbøjelige til overdrivelse. De, der har set resultaterne, er forbavsede.
Abram Hoffer, MD, PhD

PTS kan beskrives som en følge af enorm stress. Psykiske symptomer kan omfatte flashbacks, mareridt og alvorlig angst, samt ukontrollable tanker. Sommetider optræder symptomer først år efter begivenheden.
Ifølge dr. Hoffer, må behandling af PTS først fjerne de biokemiske forstyrrelser forårsaget af stress. Orthomolekylær behandling (dvs. med naturlige stoffer) er den bedste for denne tilstand. Et af de vigtigste næringsstoffer, som disse patienter har brug for er B3-vitamin f. eks. som niacin.
Hvis stresset har forårsaget vedvarende cellulær skade, kan det resultere i et meget stort behov for niacin.

Dr. Hoffer behandlede fanger fra krigslejre i Japan og Europa. De led af alvorlig underernæring, og f. eks. beri beri, pellagra, skørbug, smitsomme sygdomme, hjertesygdomme, leddegigt, blindhed, samt følger af brutalitet fra vagterne. De havde høj dødsfrekvens.

Patient P. havde tilsyneladende overvundet en del, men var fortsat meget syg. Han led både psykiske og fysiske symptomer. Han var ængstelig, frygtsom og lidt paranoid. Fysisk havde han svær arthritis. Han kunne ikke rejse sine arme over skuldrene. Han led af følsomhed overfor varme og kulde. Om morgenen havde han brug for sin kones hjælp til at komme ud af sengen og komme i gang for dagen. Han havde alvorlig insomina.

Dr. Hoffer startede ham på niacin i 1960. Han rapporterede tilbage, at var han normal allerede to uger efter at han begyndte at tage niacin, 1 gram efter hvert måltid. Han var i stand til at hæve armene til deres fulde forlængelse, og han var fri for alle de symptomer, der havde plaget ham så længe. P. havde det godt så længe han tog vitaminet. I 1962 tog han en ferie til bjergene med sin søn, men glemte at tage niacin med. Da han kom hjem, var hele symptomatologien vendt tilbage.

For nylig skrev en af ​​disse soldater, en pensioneret officer, efter at have været på niacin 20 år, at han følte sig godt tilpas, og mente at det skyldtes vitaminet. Da han blev undersøgt i forbindelse med en enkel operation,  sagde lægen, at arterierne under ørerne så ud som om de aldrig havde været brugt.

Man kan starte med en lav dosis som 100 mg niacin taget tre gange hver dag efter måltider og gradvist øge det. Ved sustained release er kun halvdelen af ​​dosis nødvendig. Ved valg af niacin(nikotinsyre) læs endelig først om flush virkningen.

Hvis meget store doser er nødvendige, se venligst USA indkøb.

(Vitamin B-3: Niacin and Its Amide by A. Hoffer, M.D., Ph.D.  http://www.doctoryourself.com/hoffer_niacin.html)