Allan Cortzen header

Borrelia

Opdateret 15 juli 2021. Alle sider er informative  – ikke terapeutiske.
For hver sygdom er der en helbredende plante  –  W. D. Storl

Om Gærdekartebolle (Dipsacus, tysk: Karde, engelsk: Teasel) og borrelia (engelsk: Lyme)

      Gærdekartebolle-blomster

Folk tager ofte gærdekartebolle af følgende årsager:
Knoglebrud, ødelagte ledbånd eller sener, kraftig stivhed i led/knæ, lændesmerter, stærk menstruationsblødning, stærk blødning mellem menstruationer , blødning under graviditet, ønske om forbedring af circulation eller fjernelse  af leverpletter.

Gærdekartebolle bruges med god grund ved Borrelia. (NB: Flåter frastødes af kokosolie.) Borrelia-bakterierne, er en spirochete-bakterier, som betyder, at bakteriekroppen er spiralformet og formet til at bore i væv, led, organer og endda knogler. Her er de skjulte og uden for rækkevidde af antibiotika. Gærdekartebolle formår at trække bakterierne fra gemmestederne ind i vores blodstrøm og udsætte dem for immunsystemets virkninger og nylig indtagen antibiotika.

 

Gærdekartebolle er en to-årig plante, der det første år producerer en lav, basal gruppe af blade. Her er vist det andet år.

Gærdekartebolle virker med maksimal effektivitet i forbindelse med antibiotika og stoffer, der opløser biofilm eller cyster. Når vi søger effektiv behandling og alternative protokoller, kan gærdekartebolle være meget effektiv mod kronisk borrelia og  “autoimmune” sygdomme. Dr. Burrascano og Stephen Buhner  anbefaler teasel og også Dr. Scott Taylor i den vigtige artikel “Lyme Disease: A Pest of ignorance” .

Gærdekartebolle driver spirocheterne fra leddene ind i blodstrømmen. Derfor er det meget effektivt at tage sammen med antibiotika. Den indtagne gærdekartebolle skubber bakterierne ud af deres skjulested, mens antibiotika eller andre alternative bakteriedræbere kan gøre deres arbejde. Selv når gærdekartebolle tages alene med bistand fra antibiotika, kan det forårsage en betydelig herxheimer-reaktion i kroppen, hvilket indikerer afstødning. [Det kan altså give ubehag, netop når spirocheterne dræbes.]

Gærdekartebolle skal tages langsigtet i lave doser til totalmætning. Spirocheterne kan gå i dvale i lange perioder og derefter blive aktive igen. Ved langsomt at mætte kroppen med gærdekartebolle forbliver stoffet i systemet så spirocheterne dræbes, når de bliver aktive.

Gærdekartebolle er kendt for at hjælpe med led problemer, stive ledbånd og kramper. Urten har været meget nyttigt for folk, der beskæftiger sig med borrelia, FM, MS, og alle kroniske problemer med led- og/eller muskel-smerter.

Da roden virker stærkest er det normalt den, der bruges.
Her er to tyske links til at købe gærdekartebolle-rod, “Kardenwurzel”:
1 Dråber ( F.eks. 3 dråber 3 gange om dagen ud fra en homøopati-orienteret indstilling. For patienter med en følsom, delikat forfatning, der helt sikkert er den rigtige dosering. For den kurerede, som en forebyggende foranstaltning, kan indtagelsen gentages en gang om måneden i tre dage i hver af de følgende tolv måneder.)

2 Kapsler (koncentreret ekstrakt 0,5-2 gram)

I vanskelige situationer må biofilm og cyster adresseres.
Biofilm: Naturlig behandling med mad. 
 [https://selfhacked.com/blog/44-science-backed-ways-to-inhibit-biofilms-naturally-with-references/]
Olivenolie [8]
Honning [10]
Propolis (candida biofilm) [11]
Æblecidereddike [12] -fysiologisk tålelige koncentrationer af eddikesyre kan fuldstændigt udrydde bakterier i modne biofilm vitro.
Caprylsyre (G +, -, svampe) [13]
Stevia [14]
Xylitol [15]
Hvidløg [16, 17]
Manuka [18]
Ingefær [19] (G +, -)
Tranebær [20]

Cyster: “Grapefruit Seed Extract” er udvundet af frøene, pulpen og den hvide membran i en grapefrugt. Det indeholder bioaktive flavonoider som resveratrol, som giver de eftertragtede anti-svampegenskaber. “Grapefruit Seed Extract” er nok den mest almindeligt anvendte holistiske cystbuster.
(Konventionelle Cyst Busters
Flagyl – Flagyl er et antibiotikum, men det bruges mest til at bryde Borrelia i cysteform. Flagyl bør aldrig tages med alkohol.
Tindamax – Tindamax er et antibiotikum med ikke kun evnen til at bremse Borrelia i cysteform, men det formodes også at opløse biofilm, som spirocheterne kan gemme sig i.)

Borrelia spirochete aktiviteten topper hver måned svarende til månens rytme. Varigheden af kur skal derfor være mindst en måned. Rudolf Müller, en borrelia-terapeut, foreslår fuld dosering i en måned og derefter gradvist faldende doseringen i de kommende uger.

Den shaman inspirerede antropologist og etnobotaniker Wolf-Dieter Storl har selv testet indtagelse af roden som deltager i en gruppe af borrelia inficerede, alle i meditativ selv-observation. Det føltes som om tinkturen var i stand til at frigøre den energi i kroppen, der var blevet bundet af sygdommen. Denne energi kunne derefter stråle ud og bære patogenerne til de ydre grænser, hvor de kunne forlade kroppen. En let kløen kunne fortolkes som en budbringer om begyndende helbredelse.

En ven af Storl behandlede sin treårige med den pulveriserede tørrede rod. Hun havde en hævet rød øreflip, hvor spirocheterne var tilbagetrukket, da de foretrak en kølig del af kroppen. (Meget høj feber kan endda dræbe dem). Han gav hende en teskefuld pulver om dagen, blandet med honning for at gøre det mere velsmagende. Efter cirka to måneder var øreflippen normal igen, og hans datter havde genoprettet sin normale energi.

B: Jeg har lidt af kronisk borreliose, hvilket gjorde mig ude af stand til at fortsætte mit arbejde som biofysiker. Infektionen ramte lymfesystemet, tilstoppede det og førte til svær eksem. Effekten på nervesystemet var endnu værre, hvilket førte til bortfald i hukommelse, især korttidshukommelse. Jeg har gennemgået flere forløb af antibiotika samt forskellige alternative helingsmetoder. Da jeg endelig tog gærdekartebolle-tinkturen, var effekten øjeblikkelig, og resultatet kan kun beskrives som et mirakel.
– B.
Efter mange antibiotiske infusioner og tilbagevendende smerte og lammelse nu gærdekartebolle-tinkturen. Jeg tager tre fulde spiseskefulde om dagen, hvilket er vidunderligt bittert som medicin skal være. I den første uge blev symptomerne meget værre. Jeg kunne næppe gå og mine fødder brændte næsten uudholdeligt. Nu i den anden uge, en bemærkelsesværdig forbedring. Ikke mere smerte, eller kun minimal smerte i leddene. Øjnene er klare og ikke betændte.
– D.
For cirka to måneder siden bestilte jeg en flaske gærdekartebolle-tinktur til en patient, en hund. Jeg er dyrlæge. I mellemtiden er hunden et billede af livets liv, det er bedre end nogensinde! Vi er meget begejstret! Nu planlægger mine kolleger her i klinikken at behandle dyrene med gærdekartebolle-tinktur.
– Dr. W.
Gærdekartebolle-behandlingen gjorde mig til en næsten normal person igen efter en akut tilfælde af borrelia. Først blev jeg behandlet med tolv forskellige antibiotika og kortisonforbindelser, og jeg endte isoleret i en klinik for nervesygdomme i München. Den farmaceutiske “bryg” sivede ud af åbne sår fra hoved til fod. Sårene var op til 5 cm brede og tæt på hinanden, og huden mellem dem kløede forfærdeligt. Det varede i flere måneder, og efterfølgende kløede hele min krop, selv efter mange rensende behandlinger. Ledsmerten smerte gjorde mine hænder grundlæggende ubrugelige. Borrelia sygdommen var der stadig, værre end nogensinde før. Det eneste, der tilsidst hjalp, var gærdekartebolle-behandlingen og masser af spirulina.
– H.

[Storl – Healing Lyme Disease Naturally 2010, kapitel 8-9]

Fra https://www.flaatthjelp.net/to-sma-flattbitt/teasel/
Denne artikel sigter mod at vise, at teasel (Dipsacus sylvestris) har evnen til at genoprette et liv nedbrudt af borrelia-sygdommen. De første seks år var præget af udiagnosticeret neuroborreliosis uden de mere velkendte borrelia symptomer på led- og muskelproblemer. Men efter en geninfektion seks år senere viste de fysiske problemer sig også. En behandling med Teasel Root dråber, der varede i 7½ måneder ved lav dosering (i alt to 30 ml flasker) helbredte alle problemer. To hjerneskanninger, en taget i løbet af års sygdom og en anden, der blev taget efter behandlingen var afsluttet, viser ubestrideligt tegn på teasels effektivitet.

Fremstilling af gærdekartebolle tinktur.
Roden på den toårige plante tages første år eller før den centrale stængel vokser. Roden vaskes og skæres i små stykker, puttes i en ren krukke og dækkes f.eks. med vodka eller lignende. Efter tre uger på et varmt sted kan tinkturen hældes på pipette-flasker.