Allan Cortzen header

Budwigs kræftforskning

Alle sider er informative  – ikke terapeutiske. Læs først Budwigsiden.

Mod kræft er kemo og strålebehandling blevet brugt i ca. 100 år, og er selv i dag basis for den af lægesamfundets godkendte behandling. Men er dette midler mod årsagen til kræft? Er kræft blevet nedkæmpet?

Årsag til en celle udvikler kræft

Kræft-KræftforskerBiokemiker Otto Heinrich Warburg, studerede levende celler under deres transformation til kræftceller. Han opdagede, at den grundlæggende årsag til en celle udvikler kræft er iltmangel, og at dette var direkte forbundet til graden af surhed, dvs. hvor meget pH var under 7. Hvis en celle i 48 timer er berøves 35% af iltforbruget bliver den en kræftcelle. Det samme er tilfældet, hvis en celle bliver for sur.
I 1931 fik han nobelprisen for sin opdagelse.
Allerede i 1926 havde han den ide at visse fedtstoffer spillede en rolle ved iltoptagelse. Desuden vidste enhver, at alle ilt-optagende celler indeholdt svovlholdige proteiner. Han mente at en forbindelse af svovlholdigt protein og et ukendt fedtstof, et såkaldt svovlholdigt lipoprotein, var nødvendigt for at få de ilt optagende enzymer til at fungere igen. Han forsøgte med smørsyre, men det mislykkedes pga. en lille fejl, han skulle blot have brugt næppe kendte omega3 fedtsyre. Mange andre søgte på denne baggrund i de næste årtier efter det mystiske fedtstof uden at det lykkedes. Det var et arbejde i blinde, da man manglede metoder til kemisk at analysere fedtstoffer.

Budwigs forskning

Budwig var i 1951 den tyske sundhedsstyrelses senior ekspert i fedtstoffer og medicin. Hun var den første der skabte metoder til præcist at bestemme f. eks. indhold af de umættede fedtsyrer omega3 og omega6 i et givet fedtstof. Hun fandt ud af at omega3 var løsningen på Warbergs problem, og at hørfrøolie var den olie blandt de almindeligt solgte olier, der indeholdt mest omega 3, nemlig 61 %.

I 1951 vidste forskerne at i blodet hos kræft patienter var et dominerende gulgrønt stof, cytochrom. Dette stof ønskedes omdannet til det røde blod pigment. Budwigs chef og forskningspartner Professor Kaufmann besluttede at foretage mere underholdende eksperiment. Han dryssede cytochrom på et stykke papir og bad mig gøre det rødt. Budwig rørte pulveret – og dette sted blev det rødt. Han så på min hånd og sagde: “Har du rød maling på hånden?” Budwig svarede: “Nej professor, du kan gøre det samme.” Han rørte pulveret, og det blev rødt der. Så sagde Budwig: “Jeg ved, at du er begyndt at hælde hørfrøolie i din yoghurt.”
Denne dialog må ses på baggrund af hendes observationer med et 2-fase kontrast-mikroskop af blod fra kræftramte. De “røde” blodceller manglede det normale lipoid (olie) lag, selv om der var fedt-globule-celler i blodet. Efter af have givet patienten omega3creme ændrede tilstanden sig fuldstændigt i løbet af 3-5 timer. Blodets farve blev bedre og cellerne havde nu et tykt lipoid-lag. De ordnede sig som mønter i en møntrulle.

Dr. Verma skriver: Budwig besluttede at have menneskelige tests på kræftpatienter fra fire Hospitaler i Münster. Hun gav hørfrøolie og kvark og sund kost til disse patienter. Efter tre måneder udviste disse patienter bedring i sundhed og styrke, det gulgrønne stof i blodet var forsvandt efterhånden, tumorer aftog gradvist og samtidig begyndte indtaget af næringsstoffer til at stige. På denne måde havde Budwig fundet en måde at bekæmpe kræft. Det var en stor sejr.

Dette var et af flere beviser på Budwigs forskningsresultat, at omega3 diæt var i stand til at nedbryde tumors og metastases ved hjælp af immunsystemet.

Budwig beretter: Jeg tager ofte meget syge kræftpatienter væk fra hospitalet, hvor hospitalet vurderer, at de kun at have et par dage tilbage at leve i, eller måske kun et par timer. Dette er for det meste er ledsaget af meget gode resultater. Disse patienter kunne ikke længere urinere eller producere afføring. De led af tør hoste uden at kunne frembringe slim. Alt var blokeret. Det opliver dem meget, når de overfladeaktive fedtstoffer med deres rigdom af elektroner reaktiverer de vitale funktioner, og alle disse symptomer pludselig formindskes, og de straks begynder at føle sig bedre.

Her er et eksempel fra (Budwig – Der Tod des tumors 1977 side 243, https://soilandhealth.org/copyrighted-book/der-tod-des- tumors):
I 1955 var fru F. W. patient i Universitetsklinikken Freudenstadt. Hun havde en tumor, der pressede på hjertet. Desuden viste en undersøgelse synlige og let tydelige tumorer udgående fra brystet, samt at sammenvoksninger og spændinger til armen var så stærke, at armen var meget vanskeligt bevægelig. Patienten blev anset for “ikke egnet til operation”.
I 1955 begyndte hun Budwigs omega3 kost. “Hun klarer sig godt til denne dag (1964), uden kirurgi og bestråling.”

Eftertanker

Man må undre sig over, at Budwigs diæt og protokol ikke anvendes officielt på hospitaler. Hvike lidelser kunne patienter undgå, for ikke at tale om de besparelser, det ville være for samfundet.